Pelletpress

Description:

Pellets are cilindrical shapes made from dry material and are used for several purposes. With these pelletpresses can you make your own pellets for

 • animalfeeding: koifeed, horsefeed, hay, dogfeeding
 • fuel from biomass: sawdust, paperscrap, straw, woodpellets
 • ground cover / consolidation: compost, fertilizer
 • catbox's filling

Operation:

The starting metarial is pressed by the roller wheels in the die. Due to the pressure and friction in the die, the starting material is heated. As a result of pressure and temperature increase, the material connects (without binding agents) to compressed pellets and will have a high strength after cooling.

Trial run:

Do a trial run with your own material on appointment. Costs are € 50,00. When you buy a pelletpress this will be deducted from the price.

Loading...

10 Items

per page
Set Descending Direction
 1. pelletpers 400, voorkant
  Pelletpress ZLSP400C , 6-Polig
  €7,895.00
  Out of stock
 2. pelletpers 400, voorkant
  Pelletpress ZLSP400C
  €7,395.00
 3. Pelletpers 260 voor
  Pelletpress KL(KS/KJ)260C
  €3,545.00
 4. Pelletpers 200 voorkant
  Pelletpress KL(KS/KJ)200C
  €2,145.00
 5. Pelletpers
  Pelletpress KL(KS/KJ)150C
  €1,445.00
 6. Pelletpers 220V
  Pelletpress KL120C, 220V
  €1,145.00
 7. Pelletpers 400P, voorkant
  Pelletpress ZLSP400P PTO driven
  €6,145.00
 8. Pelletpers 260P, zijkant
  Pelletpress KL(KS/KJ)260P PTO
  €2,945.00
 9. Pelletpers 200 tractoraandrijving rechts
  Pelletpress KL(KS/KJ)200P PTO driven
  €1,745.00
 10. Pelletpers tractoraandrijving 150 uitloop
  Pelletpress KL(KS/KJ)150P PTO driven
  €1,100.00

10 Items

per page
Set Descending Direction

Verschillende soorten pelletpersen

Er zijn twee soorten pelletpersen: de pelletpers met een vlakke matrijs en met een ronde matrijs. De pelletpresse met een vlakke matrijs wordt gebruikt voor het maken van pellets op kleine tot middelgrote schaal, met een ronde matrijs worden gebruikt voor productie op grote schaal. Mandoka verkoopt pellet pers machine met een vlakke matrijs met een diameter variërend van 120 tot 400 mm. Er zijn pelletpersen voorzien van een elektromotor, met een tractor-aftakas en zonder motor. Deze laatste pelletpresse kunt u zelf voorzien van een motor/aandrijving. De diameter van de pellets wordt bepaald door de diameter van de matrijs (3, 4, 6, 8, 10 of 12 mm). Voor de pelletpersen zijn hiervoor de matrijzen verkrijgbaar bij Mandoka.

 

Toepassing:

Pellets kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals diervoeding, brandstof voor verwarming (o.a. hout), bemesting en stalstrooisel. Groot voordeel van gebruik van pellets t.o.v. ander materiaal is dat het makkelijk in het gebruik is, makkelijk te transporteren en voor lange termijn opgeslagen kan worden.

Houtpellets worden gebruikt als biobrandstof en zijn CO2 neutraal omdat bij de verbranding van houtpellets evenveel CO2 vrijkomt als de boom tijdens de groei heeft opgenomen uit het milieu. Bovendien is het meestal een restverwerking van zagerijen, meubelfabrieken e.d. Zo is het mogelijk met een afvalproduct de verwarming van bv. huis, kantoor of werkplaats te realiseren.

Paardenmest, waar veel stro/vlas/hooi e.d. in zit, wordt ook veel verwerkt tot pellets om als brandstof te gebruiken.

Verwarmen met pellets is een rendabel en bruikbaar alternatief voor aardgas.

 

Werking pellet pers machine

Het materiaal valt van bovenaf in de pellet pers machine op de draaiende roller en matrijs en wordt door de gaten in de matrijs geperst. Als gevolg van de temperatuurverhoging door de druk en wrijving wordt het materiaal gecomprimeerd tot pellets die na afkoeling sterk zijn. Het gehele proces wordt met name gestuurd door het vochtgehalte van het ruwe materiaal. Dit moet ruwweg ergens tussen de 12 en 20% zijn. Hoeveel precies verschilt per materiaal en zal proefondervindelijk moeten worden vastgesteld. Is het vochtgehalte lager dan is het niet mogelijk om pellets te maken met een pelletpers. Is het vochtgehalte te hoog dan komen er zachte pellets uit de pelletpers.

Het aanbod van Mandoka

Mandoka is al jarenlang leverancier van pelletpersen. Met succes, want onze producten gaan de hele wereld over. Hierbij komen ze zowel bij bedrijven als particulieren terecht. In onze manier van werken hebben wij kwaliteit en service altijd hoog in het vaandel staan. Zo verkopen wij u niet alleen onze pelletpersen of pelletmachines, maar geven wij daarbij ook graag het nodige advies. Speciaal voor u op maat gemaakt. Anders weet u namelijk niet hoe u het meeste uit onze producten haalt. En dat is wel de bedoeling.

Bestel direct een pelletpers!

Voer. Brandstof. Bodembedekkers. Wat uw reden voor het aanschaffen van een pelletpers of pelletmachine ook is: Mandoka staat altijd met het beste materiaal voor u klaar. Haal uw eigen exemplaar daarom vandaag nog in huis. Dit kan online via onze webshop of door ons op locatie te bezoeken. U vindt ons aan de Betonstraat 15 in Kampen. Heeft u een vraag? Vul dan ons contactformulier in of bel gerust naar 0(031)6 535 629 52. Wanneer heeft u een van onze pelletpersen in bezit?