Hammermills

Operation:

A hammermill decreases the size of the material. This can be all kinds of wood and garden waste, such as

 • sawdust, twigs
 • autumn leaf
 • pine-cone
 • straw, hay
 • paper, carton, etc.

The material is treated with fast rotating hammers. At the bottom is a sieve where the treated material can pass trough if it has reached the right size. There are sieves available with a diameter from 1,5 mm to 10 mm. Next the material can be processed in a pelletpress pelletpers to pellets .

Loading...

3 Items

per page
Set Descending Direction
 1. Hamermolen CF158 2,2 kW links
  Hammermill CF158, 2,2 kW
  €1,100.00
 2. Hamermolen met cycloon
  Hammermill CF420 with cyclone 7.5 kW
  €2,340.00
 3. Hamermolen
  Hammermill CF420, 7.5 kW
  €2,145.00

3 Items

per page
Set Descending Direction

Waar wordt de hamermolen voor gebruikt

De hamermolen is een zeer belangrijke machine voor diverse industrieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mijnbouw, houtverwerking en afvalbeheer.De hamermolen wordt gebruikt om te grof materiaal te verkleinen tot een homogene pulp die geschikt is voor verdere verwerking. Hierdoor worden bv. houtsnippers snel verkleind voor verwerking tot pellets.

De hamers van de hamermolen

In de hamermolen draait het natuurlijk om de hamers die grof materiaal vermalen tot klein materiaal. De hamers in de hamermolens zijn van hoge kwaliteit en duurzaam. Wij controleren de hamers op deze kwaliteit om u te verzekeren dat de hamermolen voor lange tijd mee gaat en het gewenste materiaal verkleind. 

Een hamermolen kopen?

Mandoka heeft hamermolens in twee maten. Een klein model voor applicaties waarbij niet zoveel capaciteit is vereist, voor bijvoorbeeld in en om het huis. En een groot model voor applicaties die een grote capaciteit vereisen. De grote hamermolens zijn er met en zonder cycloon. De cycloon scheidt de lucht van het materiaal dat uit de hamermolen komt, waardoor het materiaal in zakken op is te vangen.

Efficiënt te werk met Mandoka

Mandoka is al jarenlang leverancier in persen en molens, waaronder: de hamermolen. Ons bedrijf bedient daarmee bedrijven en particulieren in heel Europa - en daarbuiten. Hierbij is onze succesformule gestoeld op kwaliteit en service. Deze twee aspecten hebben wij dan ook altijd hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat wij u altijd op maat gemaakt advies geven over onze hamermolens. Dat vinden wij niet meer dan normaal. Zo helpen wij u namelijk zo efficiënt mogelijk met onze producten om te gaan.

Meteen een hamermolen bestellen?

Grove materialen tot een homogeen mengsel vermalen. Dat is voor veel industrieën een alledaagse handeling. Een hamermolen van Mandoka kan u daarbij helpen. Bestel ons model direct in de webshop van bezoek ons ​​bedrijf op locatie. Navigeer hiervoor naar de Betonstraat 15 te Kampen. Heeft u een vraag? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan door het in te vullen of door te bellen naar 0 (031) 6 535 629 52. Waarvoor gaat u onze hamermolens gebruiken?