Pelletpersen

Beschrijving:

Pellets zijn cilindrische vormen (biks-achtig) gemaakt van droog materiaal en kennen vele toepassingen. Met deze pelletpersen kunt u uw eigen pellets maken voor bv.

  •    - diervoeding: koivoer, biks, hooi, hondenvoer
  •    - brandstof uit biomassa: zaagsel, papiersnippers, stro, houtpellets
  •    - bodembedekking/verbetering: compost, mestkorrels
  •    - kattenbakvulling

   

Er zijn twee soorten pelletpersen: de pelletpers met een vlakke matrijs en met een ronde matrijs. De pers met een vlakke matrijs wordt gebruikt voor het maken van pellets op kleine tot middelgrote schaal, met een ronde matrijs worden gebruikt voor productie op grote schaal. 

Mandoka verkoopt pelletpersen met een vlakke matrijs met een diameter variërend van 120 tot 400 mm. Er zijn pelletpersen voorzien van een elektromotor, met een tractor-aftakas en zonder motor. Deze laatste pelletpersen kunt u zelf voorzien van een motor/aandrijving. De diameter van de pellets wordt bepaald door de diameter van de matrijs (3, 4, 6, 8, 10 of 12 mm). Voor de pelletpersen zijn hiervoor de matrijzen verkrijgbaar bij Mandoka.  

Werking pelletpers:

Het te persen materiaal wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. Door de druk- en temperatuurverhoging wordt het materiaal tot pellets geperst, ZONDER toevoeging van een bindmateriaal!

Proefdraaien:

U kunt vrijblijvend een afspraak maken om proef te draaien met uw eigen materiaal. Kosten hiervan zijn € 50,00. Gaat u over tot aanschaf van een pers dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de aankoopprijs.

11 Artikel(en)

per pagina

11 Artikel(en)

per pagina