Oliepersen

Beschrijving oliepers:

Oliepersen is een mechanische methode voor het verkrijgen van olie uit rauwe voedingsmiddelen. De oliepersen worden aangedreven met een elektromotor. Olie wordt het meest geperst van:

  • - noten (bv. walnoten, amandelen, hazelnoten, kokosnoten)
  • - zaden (bv. koolzaad, lijnzaad, zonnebloemzaden)
  • - algen

 
Na het verwijderen van de olie blijven samengeperste vaste bestanddelen over, de zogenaamde perskoek. Deze is geschikt voor verschillende gerechten maar kan ook gebruikt worden als veevoer, brandstof of mest. Onze oliepersen zijn eenvoudig in het gebruik en leverbaar in drie modellen met verschillende capaciteiten.  Met deze oliepersen is het mogelijk om zowel koud als warm te persen.

 

Werking oliepers:

Het materiaal wordt in de oliepers met grote kracht in een schroefvormige vijzel in de persbuis samengeperst. In de vijzel neemt de druk sterk toe waardoor het materiaal samengeperst wordt, daardoor komt de olie vrij. De olie verlaat de persbuis door een kleine opening aan de onderkant van de oliepers. De overblijvende perskoek wordt via openingen aan het uiteinde van de oliepers uitgedreven. Meer weten over de werking van een oliepers? Neem gerust contact op met Mandoka!

 

1 Artikel(en)

per pagina

1 Artikel(en)

per pagina