De verwachte levertijd voor de pelletpersen en hamermolens is ca. december 2022.

Oliepersen

Momenteel bieden wij geen oliepersen aan.
Bezig met laden...

Oliepers kopen:

Oliepersen is een mechanische methode voor het verkrijgen van olie uit rauwe voedingsmiddelen. De oliepersen worden aangedreven met een elektromotor. Olie wordt het meest geperst van:

  • noten (bv. walnoten, amandelen, hazelnoten, kokosnoten)
  • zaden (bv. koolzaad, lijnzaad, zonnebloemzaden)
  • algen

Na het verwijderen van de olie blijven samengeperste vaste bestanddelen over, de zogenaamde perskoek. Deze is geschikt voor verschillende gerechten maar kan ook gebruikt worden als veevoer, brandstof of mest. Onze oliepers is eenvoudig in het gebruik.  Met deze oliepersen is het mogelijk om zowel koud als warm te persen.

Werking oliepers:

Het materiaal wordt in de oliepers met grote kracht in een schroefvormige vijzel in de persbuis samengeperst. In de vijzel neemt de druk sterk toe waardoor het materiaal samengeperst wordt, daardoor komt de olie vrij. De olie verlaat de persbuis door een kleine opening aan de onderkant van de oliepers. De overblijvende perskoek wordt via openingen aan het uiteinde van de oliepers uitgedreven.

Een oliepers staat voor kwaliteit

Een goede oliepers zorgt voor kwaliteit. De kwaliteit van olie hangt van de verschillende soort producten af, maar ook van de machine, bewerking en persing. Olie verkregen uit de eerste pers levert nagenoeg altijd de hoogste kwaliteit olie op. Met een oliepers van Mandoka heeft u een machine die olie van de eerste persing kan maken met de hoogste kwaliteit en een heerlijke smaak.

Veelal is de olie uit een winkel afkomstig van bijvoorbeeld een tweede persing. Denk hierbij aan oliën als zonnebloemolie of olijfolie. Daarnaast zijn sommige oliën uit de winkel geraffineerd. Dit houdt in dat er onzuiverheden uit de olie gehaald worden. Dit zorgt er ook voor dat een deel van de smaak verloren gaat. Een oliepers van Mandoka levert u pure, kwalitatieve olie op. Olie van hogere kwaliteit is niet te verkrijgen, aangezien u zelf de olie vers van de pers gebruikt.

Oliepers machine kopen

Wilt u een oliepers kopen? Mandoka levert oliepersen, oliepers en onderdelen daarvoor aan bedrijven en particulieren in heel Europa en daarbuiten. Bij Mandoka staat kwaliteit en service hoog in vaandel. U oliepers laten bezorgen of ophalen in ons magazijn? Geen probleem. Op afspraak kunt u ons assortiment komen bekijken. Wilt u eerst meer weten over de werking van een oliepers? Neem dan gerust contact op met ons!