Hamermolens

Hamermolen kopen?

De hamermolen is een machine waarmee materiaal kan worden verkleind. In de hamermolen wordt het product bewerkt door snel ronddraaiende hamers. Dit maakt de hamermolen een zeer interessant werktuig; van graan tot tuin snoeiafval kunnen worden verkleind. Onderin de hamermolen bevindt zich een zeef die het materiaal doorlaat zodra de gewenste grootte van het materiaal is bereikt. Voor de hamermolens zijn zeven met een diameter van 1,5 mm tot 10 mm verkrijgbaar.

Met een hamermolen kunnen allerhande soorten hout- en tuinafval worden verkleind. Zoals:

 • zaagsel, twijgen
 • bladeren
 • dennenappels
 • stro, hooi
 • papier
 • karton

Daarna kan het materiaal o.a. worden verwerkt tot pellets in een pelletpers.

Bezig met laden...

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hamermolen CF158 2,2 kW links
  Hamermolen 2,2 kW
  € 895,00
 2. Hamermolen met cycloon
  Hamermolen met cycloon 7,5 kW
  € 2.090,00
 3. Hamermolen
  Hamermolen 7,5 kW
  € 1.895,00

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar wordt de hamermolen voor gebruikt

De hamermolen is een zeer belangrijke machine voor diverse industrieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mijnbouw, houtverwerking en afvalbeheer. De hamermolen wordt gebruikt om te grof materiaal te verkleinen tot een homogene pulp die geschikt is voor verdere verwerking. Door de hamermolen worden bv. houtsnippers snel verkleind voor verwerking tot pellets.

Een hamermolen kopen?

Mandoka heeft hamermolens in twee maten. Een klein model hamermolen voor toepassingen waarbij niet zoveel capaciteit is vereist, voor bijvoorbeeld in en om het huis. En een groot model hamermolen voor toepassingen die een grote capaciteit vereisen. De grote hamermolens zijn er met en zonder cycloon. De cycloon scheidt de lucht van het materiaal dat uit de hamermolen komt, waardoor het materiaal makkelijk in zakken op is te vangen.